Hej hopp i full galopp!

Hej alla fina läsare! Hoppas att ni har haft och kanske fortfarande har en härlig sommar! Här har det varit jättemysigt! Vi har tillbringat mycket tid i vårt fina hus och vår lummiga gröna trädgård, vi har varit på en härlig semester i Binz, vi har besökt Legoland och förlustat oss och vi har gjort härliga små dagsutflykter! Dessutom har jag varit i Åmål tillsammans med min snälla mamma och dotter tillika och lämnat 26 hästar 🙂 Nu står de på plats sedan den 15 juli och om någon vecka är det faktiskt dags att hämta hem återstoden av flocken. Det ska bli kul att få hem dem och börja planera inför kommande nya utställningar 🙂

Jag får ju definitivt inte glömma sommarens bästa blogg-dejt! Träffade Carro och hennes hälft en härlig sommarkväll i Malmö. En alldeles ljuvlig kväll med två alldeles fantastiskt trevliga människor som jag och vi bara måste träffa snart igen!

Nu är det bara ett par veckor kvar tills jag ska kliva in i arbetslivet igen, jag kommer dock endast att jobba 50 % (känns väldigt skönt), det blir perfekt för då kan jag fortfarande gosa med de små barnen rätt så mycket 😉

Alltså, jag har drabbats av föl-sjukan (IGEN!) och är lite smått knäpp som börjat tänka på föl igen. Det finns både för- och nackdelar med allt förstås. Men några av fördelarna med föl är att jag får ha häst i alla fall en del, men så där lagom mycket att jag inte behöver känna att jag ”måste” ut till stallet varje dag (svårt få ihop tidsmässigt när barnen är så små). Med ett föl så har jag häst på lagom nivå, samtidigt som jag kanske har möjlighet att få en superhäst (även om chanserna är mer än minimala, hahaha). Nåväl, drömma går ju alltid 🙂

Nu ska jag lägga mig fullständigt raklång i soffan, dricka te och äta nybakade chokladbollar!

ladda-ned-3.jpg.jpg

3 reaktioner på ”Hej hopp i full galopp!

 1. Är du säker på det här med föl igen? Varför inte istället köpa en ung häst som inte ska gå fullt ut ännu och/eller stalla på anläggning där du kan få hjälp de dagar du inte är där. En nyss inriden 3-åring, eller för den delen 4-åring eller femåring som haft föl ska ju knappast gå för fullt 7 dagar i veckan. Så du får rida också 🙂 och inte ”bara” sköta häst i flera år till….

  Gilla

  • Haha, nej jag är inte säker på det här med föl igen 😉 Det blir en unghäst istället (dock inte nu men i alla fall inom ett par år!). Du har så rätt och jag håller med dig i allt! Föl kan vara härligt men man har verkligen ingen aning om hur de kommer att bli en vacker dag. Varken i huvudet, ridbarhetsmässigt och inte minst exteriört. Jag är ju en ”sucker” för väldigt vackra hästar och det går banne mig inte att se på ett föl. Alla föl är ju vackra och sedan blir de mindre vackra en tid och har man tur kanske de blir vackra igen, har man otur (vilket man nog i de flesta fall har) så blir de sådär halvmediokra 🙂 Så tack för dina råd 🙂

   Gilla

 2. Ja, även jag blir helt ”föltokig” i dessa tider;-) och jag ska absolut INTE ha ett föl!!! Men allihop ser de ju helt underbart ljuvliga ut, och det är väl en attans tur att jag inte har en massa stallplatser att fylla;-)
  Det blir helt klart lättare när barnen är större, fast jag har ju å andra sidan haft med mig sonen i stallet sedan han låg i vagnen… Han brukade sova middag utanför stallet medan jag höll på med hästen och ibland var jag ute på promenad, du kan ju se synen framför dig; tokig mamma med fullblod i snöre i ena handen och barnvagn i andra mitt ute på Söderslätt:-O Idag är sonen 9, och kan själv välja om han vill med till stallet eller stanna hemma själv en stund.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s